Следвайте Гласове в Точно в трудни времена трябва да се поемат

...
Следвайте Гласове в Точно в трудни времена трябва да се поемат
Коментари Харесай

Президентът Радев: Не се стремя към цялата власт, искам да я дам, но има страх кой да я поеме през зимата

Следвайте " Гласове " в 
Точно в сложни времена би трябвало да се поемат политическа отговорност и политическо водачество. И с това да убеждаваш гласоподавателите да вървят до урните, а не с празни приказки, сподели президентът

Длъжен съм да съблюдавам конституцията и да държа на разделянето на управляващите и да не давам мотив за тези безпочвени спекулации, които непрестанно текат всеки ден - виждате ли, че президентът узурпира и се стреми към цялата власт. Нищо сходно! Всеки ден аз се апелирам и ви я давам, само че няма кой да я поеме. И има боязън. И това е същинската причина - боязън в партиите да поемат властта през зимата. Това сподели по време на срещата си със синдикатите президентът Румен Радев.
Според него това не е почтено по отношение на българските жители. " Точно в сложни времена би трябвало да се поемат политическа отговорност и политическо водачество. И с това да убеждаваш гласоподавателите да вървят до урните, а не с празни приказки. Всеки може да приказва празни приказки по какъв начин желае да избави българските жители от студа, от глада, от страшната зима ", сподели още Румен Радев. Това било още един тласък и подканяне към политическите партии " да си влязат в ролята най-накрая, да намерят разговора, компромиса, да сформират постоянно държавно управление, което има ясна дълготрайна политика по приходи и за развиване на българската стопанска система ".

 

Ако партиите реализиран консенсус, ще бъде импортиран нов бюджет. Това стана ясно от думите на президента Румен Радев по време на среща на „ Дондуков “ 2 с управленията на национално представителните синдикални организации КНСБ и КТ „ Подкрепа “.
Оценявам и споделям изцяло вашата угриженост и паника за сериозната инфлация, която е в страната и за приходите на хората, за идната зима, за най-уязвимите и по какъв начин те да бъдат подкрепени, за това, че търсите разговор с всички институции, от които зависи това да се случи, сподели президентът.
Президентът поздрави синдикатите за това, че в сложни моменти още веднъж са на страната на българските жители. Поздрави ги и за дейната им позиция в тристранния съвет. 
Пламен Димитров от КНСБ изиска от президента - страната ни да има постоянен кабинет, както и приходите да догонят новите ценови нива от инфлацията.
" Но това не трансформира нуждата да имаме бюджет за 2023-а година, без значение дали от длъжностен или постоянен кабинет, а не удалжаване на сегашния ", настоя синдикалният водач. " Без него няма да могат да се приложат обществени ограничения за поддръжка на хората и бизнеса ", уточни той.
" Няколко пъти съм упорствал да има бюджет, само че в края на краищата бюджетът е финансовият проект, които показва политиката на държавното управление и парламентарното болшинство, а такова сега няма. Не е работа на служебно държавно управление да прави политика по приходите на хората ", настоя на собствен ред Радев.
По думите му до момента служебно държавно управление в никакъв случай не е внасяло Закон за държавния бюджет, само че е внасяло актуализации към годишния бюджет.
" В момента знаете какво е положението на Национален осигурителен институт, с цел да се стабилизира и тази институция, не, че нашите пенсионери не заслужаат, в противен случай, само че са значими механизмите за това увеличение ", безапелационен бе президентът.
Румен Радев отсече, че държи на разделянето на управляващите, " да не давам мотив за скепулации, че президентът се стреми към цялата власт ".
" Има боязън в партиите да вземат властта през зимата, а това не е почтено към българските жители, тъй като в сложни времена е почтено да се поеме политическа отговорност. Това е още един тласък, подканване към партиите да влязат в роля, да намерят разговора и консенсуса, с цел да има постоянно държавно управление с ясна политика за развиването на стопанската система и приходите на хората ", обърна се той към партиите в Народното събрание.
Разговорите на " Дондуков " 2 идват на фона на огромния митинг на работещи от страната: " За повишение на приходите и опазване на работните места ", парализирал София с протест и автошествие.
Основното искане на пристигналите под знамената е за нарастване на приходите още до края на тази година поради насъбраната близо 20-процентна инфлация, както и за бързо приемане на Бюджета за идната година, в който да се заложи най-малко 13% растеж на заплатите както в бюджетния бранш, по този начин и в частната сфера.
 
Източници: " 24 часа ", epicenter.bg, NOVA
 
 
 
 
19 Окт 202275905 Sep 2022244515 Авг 202295209 Авг 202275306 Авг 2022108022 Юли 20224623КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани26 Окт 2022142619 Окт 202275809 Ное 202267524 Sep 20222614
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР